Ip tv för dig med bredband

Ip tv för dig med bredband

Det blir allt vanligare att bredbandsoperatörer också levererar telefoni och tv.

Det är ett smidigt sätt att paketera och få allt levererat från samma källa vilket innebär att det är lätt att komma ihåg vem man ska vända sig till om man har frågor eller funderingar kring tjänsten. Oftast erbjuds ip tv inom ett begränsat bredbandsnät som ägs av en enskild nätverksoperatör. Iptv boxen har därmed en nätverkskontakt istället för ett antennuttag för inkopplingen som sker enkelt. Idag finns det flera operatörer som erbjuder ip tv, bland annat Telia, Tele2, Bredbandsbolaget och Canal Digital. Även andra internetoperatörer så som Banhof och Bredband2 erbjuder oftast IPTV.

Det är smart för användaren att ha en och samma leverantör och detta gör också distributören mer konkurrenskraftig genom möjligheten att erbjuda ett helt paket med flera tjänster i. Värt att tänka på är dock att det inte är säkert att alla operatörer kan erbjuda sina tjänster till alla områden. Så kolla av detta innan beställning.

Ip tv levereras över internet

Man kan säga att tv:n idag är snarlik datorn. Med hjälp av ett bredband kan man nämligen även surfa via tv:n och titta på exempelvis SVT Play och andra kanaler som sänder sina program via nätet. Även om man har en mobil eller surfplatta så kan man ladda ner appar som ger möjlighet att få se samma program som går på tv. Produkten ip tv blir allt mer efterfrågad då man då också kan styra över sitt tv-tittande relativt enkelt. Program som går sent på kvällarna går enkelt att se när man vill genom några få knapptryckningar.

Kom igång med ip tv

För att kunna se på tv via iptv tjänsten krävs att man har en internetuppkoppling som är tillräckligt snabb. Man behöver också ha en digitalbox speciellt avsedd för ip-tv. Fördelarna med detta är att du får ett relativt stort utbud av kanaler med en enkel installation. Det finns också stora möjligheter att kunna nyttja tjänster så som demand-sändningar. En annan positiv sak är att de flesta digitalboxar går att fjärrstyra över internet så att man kan starta inspelningar och liknande även om man inte befinner sig i hemmet. Man kan dock inte ta med denna tjänsten på semester om man exempelvis har en sommarstuga man ofta besöker. Här finns istället flera andra prisvärda alternativ.

Fortsatt ökning för tv via webben

Paraboler och andra traditionella nätverka har fått en stor utmaning i och med bredbandets 

framgång. Många har så pass bra internetuppkopplingar att det mesta nu går att utföra den vägen. Då tänker man först och främst inte på datoranvändandet utan på tv och telefonitjänster. Enkelheten lockar många kunder att byta och i nybyggda hus är det ofta det enda alternativet att gå över till ip tv nätet. Det går fort framåt och inom de närmsta åren spås ip tv användandet markant ha tagit över andra traditionella distributionssätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *